Els Nostres Ambients


AMBIENT LICEU - d'expressió i teatre -  

Amb una tarima, diversos vestits i disfresses i amb tot el necessari per a poder per expressar-se lliurement i desenvolupar la seva imaginació i la seva creativitat artística. En aquest ambient l'infant troba propostes de treball creatiu creant l'estil del  teatre,  fins i tot agafar l'identitat de personatges coneguts a través de diferents tipus de titelles  i les seves pròpies obres amb diferents tècniques teatrals basades en contes, una experiència molt positiva per tal d'enfortir la pròpia autoestima. . Cadascú s'expressa amb un estil propi i a la vegada és espectador de les obres dels companys. Les activitats que es realitzen tenen un sentit pedagògic relacionat amb la cultura, natura i context històric. AMBIENTS LANDART - Artístic i creatiu-

Hi trobem tota mena de materials, eines, suports i propostes com pintures, fang, ceres, tisores, pega, cordills, botons, pinzells, llapis, retoladors, gomets, papers de colors, punxons, revistes de fotografies, cartolines de colors, làmines, fulles...  

Pretenem que experimentin i creïn  per a expressar-se a través de les arts i on tenen l'oportunitat de descobrir i experimentar tècniques, destreses i habilitats, estimulant les idees, les emocions i la imaginació.  

Un espai on poder descobrir, experimentar, manipular, sentir, imaginar, gaudir, expressar, crear, explorar,  construir... i veure  el resultat final de la seva obra d'art.


AMBIENT VIDA PRÀCTICA - Joc Simbòlic - 

Un espai on els infants gaudeixen especialment del joc simbòlic, aquí es transformen en animals ferotges: tigres, lleopards, llops o juguen a pares i mares i reprodueixen moltes d'aquelles accions que veuen a casa, fan el dinar, cuinen, donen menjar al bebè, van a dormir, anar al restaurant, al taller, a l'escola, ... 

També juguen a representar diferents oficis: el taller; la zona de bricolatge, la perruqueria i la botigueta.

 A mesura que van creixent, aquest joc es va fent més elaborat i tant els personatges com les accions són més complexes i tenen un fil de la història més llarg.


AMBIENT BIOS - Natura -

En aquest espai trobem un racó de ciències on hi ha un microscopi - on es descobreixen diverses mostres preparades per als més menuts-  , també tenen diferents minerals, lupes per observar la natura i brúixoles que poden utilitzar dins i fora de l'espai, un joc d'imants, una granota que es desmunta i té òrgans, músculs, ossos, es treballarà amb l'hort, el bosc i la granja.  AMBIENT PITÀGORES - lògica i matemàtiques - 

Amb aquest espai els infants adquireixin confiança en les seves possibilitats i experimenten amb les seves capacitats de manipulació: apilar, encaixar, fer pressió i inserir AMBIENT DE LLUMS I OMBRES

Un espai màgic on els infants trobaran diferents materials on la foscor serà protagonista, sempre amb uns punts de llum  on els infants podran jugar amb objectes i materials fosforescents on podran crear, comparar...tot un món màgic que ajudarà a no tenir por a la foscor sinó tot al contrari, a gaudir d'ella. 


AMBIENT TRETZEVENTS - contes i lectura-

Llegim diverses històries i contes de forma relaxada i tranquil·la, la guia ens ajuda a llegir i triar quin conte és el millor per a nosaltres.  

També hi ha un subespai amb còmics i altres llibres per mirar i llegir, .


AMBIENT MANETES I DITS

Treballem la motricitat fina amb diversos tipus d'objectes, per a poder ajudar al nen/a a madurar en la posició de pinça i fortalesa dels ditets. 


AMBIENT VIVALDI - música - 

Amb la música expressarem sentiments, aprenem els tons, els ritmes, les èpoques de l'any, repassant el nom dels instruments  i  la seva escriptura a les pissarres magnètiques. S'aprendrà a escriure la clau de sol amb plastilina, pintant i amb diferents objectes mentre escoltem música.  A més els infants aprendran conceptes musicals a través del moviment i la rítmica.


AMBIENT DE LES PARAULES MÀGIQUES - lletres i llenguatge-

Aprenent de forma divertida a escriure i a reconèixer les lletres de l'abecedari. A més a més, en aquest ambient també juguem molt oralment i treballant l'expressió oral,  Tota lletra i paraula serà màgica per aconseguir grans escriptors.


AMBIENT  TIC - de tecnologia -

Amb una pissarra digital, magnètica i per guixar, es tracta d'un espai que s'utilitza de suport a la resta d'ambients per fer interactives les diferents activitats.

A més els infants trobaran un ordinador i una tablet per poder jugar i interactuar.


AMBIENT GAUDIM MOMENTS NIU - Joc Lliure - 

Espai a l'aire lliure i a l'interior per poder compartir jocs, moments, mirades, complicitats...és el que es facilita en aquest ambient. A més, gaudim dels jocs més tradicionals com la xarranca, cordes, boti- botis, xapes, puzzles, dominós, memos, la oca, escacs, el parchís, el yo-yo i molts més...  jocs clàssics combinats amb qualsevol idea innovadora proposada pels infants i essent guiada.


AMBIENT EXPERIMENTACIÓ 

Experimentació amb aigua, sorra, fulles,.... Explorar a través d'un element natural com és l'aigua és vital pels infants. 

Els elements els porta a tenir multitud d'experiències físiques, químiques, emotives i creatives. La disponibilitat de gran quantitat d'instruments com embuts, pots i mesures de diferents formes, dimensions, textures, colors, transparències i opacitats, volums, pesos, longituds, etc, promou una gran riquesa experimental i d'aprenentatges. 


AMBIENT SENSORIAL

Tocar, sentir, ensumar, barrejar, classificar, ordenar, separar...són procediments de la vida quotidiana que fem contínuament durant el dia. 

Aquest ambients ens permetrà fer hipòtesis amb diferents materials, podrem fer composicions amb els macarrons, espaguetis,arròs, cafè, sal, farina, sorra, sucre, mongetes...i crear formes estètiques maques que faran goig mirar-les. AMBIENT DEL MOVIMENT - psicomotricitat i corporal - 

Un espai on els infants podran conèixer una mica més el seu cos a partir de diferents exercicis d'estirament, equilibri, psicomotricitat, diversos tipus de respiracions i maneres de relaxar-se. La postura, la concentració i saber fer que el nostre cos descansi fa gestionar millor les emocions i fer que assimilem millor tot el que ens passa. 

amb les mandales afavoreixen la concentració, la relaxació i estimulen la creativitat.

La postura, la concentració i saber fer que el nostre cos descansi fa gestionar millor les emocions i fer que assimilem millor tot el que ens passa. 


AMBIENT WILLY FOG  - social - 

Espai mitjançant la història de Willy Fog es treballaran conceptes socials i d'història.  Alhora que la societat real per ajudar a comprendre el funcionament del món.


AMBIENT DE LES INTEL.LIGÈNCIES MULTIPLES

Espai específic on es treballaran les intel.ligències múltiples com la visualespaial, la intrapersonal i la interpersonal.


AMBIENT BABEL - de geometria i construccions -

El procés d'ensenyament i aprenentatge de la geometria respon en primer lloc en el paper que juga la geometria en la vida quotidiana.

Un coneixement geomètric bàsic és indispensable per a desenvolupar-se en diferents àmbits: per orientar-se, fer estimacions de formes, distàncies, apreciacions, distribuir els objectes en l'espai...